fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

KerkBeamer / Algemeen  / 100% capaciteit op 1,5 meter

100% capaciteit op 1,5 meter

“Vanaf zaterdag 26 juni kan in kerkdiensten 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen gebruikt worden voor zover hierbij 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers aangehouden wordt. Voor elk kerkgebouw kan op deze manier een maximaal aantal kerkgangers worden bepaald.” Dit schrijft de Protestantse Kerk op haar website. Dit betekent dat er, zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, zoveel mensen naar de kerk kunnen als mogelijk. Een mooi moment! Op cioweb.nl staat een uitgebreidere toelichting.

Hoe ga je hier als mediateam mee om?
Vooropgesteld: het is heel fijn dat we weer naar de kerk kunnen. Toch moet je daar iets mee als mediateam. Waar je de beamerweergave tot nu toe wat minder aandacht kon geven, is dat nu niet meer het geval. Tegelijkertijd blijven er ook online mensen meekijken. Hoe ga je dit doen, zonder dat de druk te hoog wordt? Via KerkBeamer is de bediening van zowel de beamer, als tegelijkertijd de kerkTV uitzending, gemakkelijk. Dat zorgt ervoor dat er maar één persoon van het mediateam nodig is per dienst. Dat scheelt aanzienlijk in het aantal vrijwilligers dat nodig is.