fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Bediening van camera’s en KerkTV

KerkBeamer / Bediening van camera’s en KerkTV

Bediening van camera’s en kerkTV vanuit KerkBeamer

De coronapandemie heeft het online uitzenden van kerkdiensten naar een hoog niveau gebracht, en daarmee zijn mediateams flink onder druk gezet. Na corona ontstaat een nieuw normaal: een mix van fysieke en online kerkdiensten, waar zowel de presentatie in de kerk als kerkTV een belangrijke rol spelen in de beleving van kerkdiensten.

KerkBeamer reikt mediateams de helpende hand: vanuit één tool maak je presentaties, bedien je de camera’s, speel je eenvoudig af op beamers en zend je tegelijkertijd uit naar kerkTV. Bekijk de video, of bekijk de extra uitleg op YouTube.

Kerkpresentaties maken en afspelen

Presentaties vormen de basis van KerkBeamer. Bereid je volledige dienst erin voor, voeg liederen en bijbelteksten toe en speel eenvoudig af op de beamer en kerkTV.

Afspelen in de kerk

Presentaties speel je via de KerkBeamer Software gemakkelijk af op de beamers/TV-schermen in de kerk. Tijdens de dienst nog iets wijzigen of toevoegen? Geen probleem!

Camerabediening & kerkTV

In KerkBeamer bedien je de camera's en videomixer in de kerk en zend je, via een aparte uitgang en opmaak, direct uit naar kerkTV. Eén persoon kan de volledige bediening doen.

Passende oplossing voor elke kerk

Van totale integratie tot een extra uitgang. Jij bepaalt wat het beste past
KerkBeamer biedt elke kerk een passende oplossing voor het uitzenden naar kerkTV. Of je nu gebruik maakt van onze unieke totaaloplossing met de integratie van een videomixer en camera’s of alleen een extra uitgang gebruikt en de bediening zelf doet. Je bepaalt het helemaal zelf. Kies wat goed past bij jouw kerk, de aanwezige hardware en, niet te vergeten; kies de juiste werkwijze, die bij het mediateam past.

Aparte layout voor beamers en online uitzendingen
Veel kerken zijn gewend om de beamerpresentatie ook online uit te zenden of richten de camera op de beamers en zenden dat uit. Met KerkBeamer is dat niet meer nodig. Naar de beamer stuur je een ander signaal dan naar kerkTV, maar wel met dezelfde inhoud. Zo zien kerkbezoekers een mooie beamerpresentatie en kerkTV kijkers zien een TV-waardige uitzending met camerabeelden, ondertiteling en alles wat er bij een mooie uitzending hoort.

Unieke totaaloplossing

✓ Integratie van camera’s
✓ Integratie van videomixers
✓ Eenvoudige bediening via 1 tool
✓ Automatische bediening
✓ Cameraposities opslaan
✓ Verschillende weergaven
✓ Aparte layout voor beamer en kerkTV

Onderdelen voorzien van cameraposities en weergaven

Voor een mooie beamerpresentatie en een goede kerkTV uitzending zijn vaak meer dan twee mensen uit het mediateam nodig. Daardoor ben je vaak aan de beurt. Met KerkBeamer is er per dienst nog maar één persoon nodig. Deze ene persoon is in staat om de beamerpresentatie, het camerawerk en de uitzending naar kerkTV te verzorgen.

Onderdelen, zoals liederen, bijbelteksten etc., voorzie je van cameraposities en weergaven. Wanneer je in KerkBeamer naar een volgend onderdeel gaat zal de camera automatisch overschakelen naar de juiste instellingen. Zo heb je weinig tot geen omkijken naar de camerabeelden en hoef je alleen maar te focussen op de presentatie. Natuurlijk kun je overschakelen naar handmatige bediening als dat gewenst is. Bijvoorbeeld bij een speciaal moment of een uitgebreidere dienst.

Ondertiteling, tekst over beeld en andere weergaven

Zodra je kerkTV van KerkBeamer activeert profiteer je van unieke mogelijkheden voor weergaven in je online uitzending: ondertiteling, beeld in beeld, beeld over beeld en beeld naast beeld. Met tekst over beeld of ondertiteling zet je bijvoorbeeld de liedtekst in beeld, terwijl ook de muziekgroep te zien is. Ondertussen is op de beamer de volledige liedtekst, in een eigen opmaak te zien.

Een ander mooi voorbeeld: beeld naast beeld. Zelfs de duurdere videomixers hebben er moeite mee. Dat is jammer want dit is juist een hele mooie weergave om bijvoorbeeld een tekst of presentatie in beeld te hebben terwijl een spreker ook in beeld is. In KerkBeamer is dit een standaard optie.

Technische details

Het koppelen van een videomixer en camera’s aan KerkBeamer vraagt om geschikte een technische installatie. De video laat zien hoe de basisinstallatie eruit ziet. Je kunt ook deze installatieschema’s gebruiken om te controleren of jouw installatie voldoet. In de documentatie vind je extra informatie over camerabediening en kerkTV via KerkBeamer.

Wat heb je nodig?
Voor de meest ideale situatie en kort samengevat: een vaste PC met voldoende (liefst 4) HDMI-uitgangen, één van deze videomixers, die via internet te benaderen zijn en voldoende uitgangen hebben, en één of meerdere PTZ camera’s die via een IP-adres te benaderen zijn en het VISCA over IP protocol ondersteunen.

Wij adviseren om het installeren over te laten aan een gespecialiseerde AV-partij. Dit kan bijvoorbeeld één van onze partners zijn. Wij ondersteunen niet inhoudelijk op hardware.

Veelgestelde vragen

Wat verstaan jullie onder kerkTV?

KerkTV is een verzamelnaam voor alle manieren van online uitzenden. Dit kan bijvoorbeeld via Kerkdienstgemist zijn, maar ook via Kerkomroep, YouTube, Facebook etc.

Zendt KerkBeamer ook uit naar kerkTV?

Nee, het uitzenden wordt niet door KerkBeamer gedaan. Je kiest zelf of je dit via bijvoorbeeld Kerkdienstgemist, Kerkomroep of YouTube doet en streamt via de encoder/streamer achter de videomixer.

Kan ik zelf cameraposities aanmaken?

Ja, zoveel als je maar wilt. De cameraposities maak je aan in de KerkBeamer Software en worden online opgeslagen. Tijdens het online voorbereiden van je presentaties kun je daar gebruik van maken en alvast bepalen welke cameraposities je bij welke onderdelen wilt tonen.

Kan ik ook nog andere besturing gebruiken?

Ja, je kunt de camera’s ook nog besturen via bijvoorbeeld een joystick. De camerapositie in de uitzending zal daarop reageren. Via software van de videomixer of de directe knoppen kun je ook de videomixer nog bedienen.

Leveren en installeren jullie ook hardware?

Nee, wij leveren geen hardware en installeren dit ook niet. Voor de technische installatie is vaak specialistische kennis nodig. Onze AV-partners zijn daar veel beter in dan wij. Zij weten precies wat KerkBeamer nodig heeft aan hardware, waarop wij onze software er moeiteloos mee kunnen laten samenwerken.