fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Kerkpresentaties maken

KerkBeamer / Kerkpresentaties maken

Snel en eenvoudig kerkpresentaties maken met KerkBeamer

Met KerkBeamer maak je eenvoudig en snel presentaties. Door gebruik te maken van de geïntegreerde database, met maar liefst 9.700 liederen in 20 liedbundels en 8 bijbelvertalingen, hoef je niet meer naar verschillende websites om liederen en bijbelteksten te verzamelen. Ook handig: voeg in KerkBeamer eenvoudig YouTube en MP4-video’s toe, upload PowerPoints en voeg muziek toe aan onderdelen. Zo vind je in KerkBeamer alles wat je nodig hebt voor een complete kerkpresentatie. De gemiddelde voorbereidingstijd bedraagt 15 minuten. Dat is levert veel ‘beamisten’ een tijdswinst op van meer dan een uur per dienst.

Van liederen tot video’s; bouw complete kerkdiensten in KerkBeamer

In KerkBeamer maak je per dienst een presentatie aan, die je voorziet van onderdelen. Het aanmaken van presentaties kun je lekker vanuit huis doen, in jouw favoriete browser en luie stoel 😉  Het afspelen doe je net zo eenvoudig, maar dan in de kerk. Hieronder vind je een overzicht van alle onderdelen die je kunt gebruiken om presenties voor te bereiden.

Liederen

Liederen vormen een belangrijk onderdeel van kerkdiensten. In de ingebouwde database vind je meer dan 9.700 liederen in 20 bundels, die je eenvoudig toevoegt aan je KerkBeamer presentatie.

Bijbelteksten

Bijbellezen is een centraal deel van kerkdiensten. In KerkBeamer vind je 7 bijbelvertalingen waaruit je bijbelteksten kunt halen en toevoegen aan je KerkBeamer presentatie.

Afbeeldingen

Via afbeelding toevoegen kun je een afbeelding toevoegen aan je presentatie. Deze wordt diagroot weergegeven en als onderdeel toegevoegd in de onderdelenlijst.

Audio toevoegen aan onderdelen

Een audiobestand kan gebruikt worden als ondersteuning van een lied of andere dia. In KerkBeamer koppel je het geluid van YouTube video's of eigen MP3-bestanden aan onderdelen.

Notenbalken

Notenbalken ondersteunen het zingen in de kerk. In KerkBeamer voorzien we liederen van notenbalken. Per lied kies je eenvoudig of je het lied met of zonder notenbalken wilt weergeven.

PowerPoints

Een presentatie voorafgaand aan de dienst of een PowerPoint van de voorganger voor tijdens de preek. In KerkBeamer voeg je eenvoudig PowerPoints toe aan je KerkBeamer presentatie.

YouTube/MP4

Video's verrijken een kerkdienst. Het gebruik van video's in kerken is flink toegenomen. In KerkBeamer voeg je gemakkelijk een YouTube- of MP4-video toe aan je presentaties.

Cameraposities (alleen kerkTV)

Voorzie onderdelen en dia's van cameraposities. Zo zorg je ervoor dat de camera's automatisch in de juiste positie staan, zodra het onderdeel of de dia in beeld komt.

Eigen liederen

Wil je een lied toevoegen dat niet in onze database staat? Voeg dan eenvoudig je eigen lied toe. Je maakt je eigen coupletten aan, zodat het lied een echt lied wordt en zo weergegeven wordt.

Tekstdia's

Een dia met collectedoelen of een dia met mededelingen. Tekstdia’s zijn dia’s die je kunt voorzien van vrije tekst. Je kunt ze gebruiken in templates, maar ook toevoegen in je presentaties.

Liturgiedia's

Het weergeven van liturgie gebeurt tegenwoordig vaak digitaal, op de beamer. In KerkBeamer voeg je eenvoudig een dynamische liturgiedia toe die je de hele dienst door kunt gebruiken.

Weergaven (alleen kerkTV)

Voorzie onderdelen en dia's van weergaven zoals ondertiteling, tekst over beeld en beeld in beeld. Zo breng je onderdelen, gecombineerd met camerabeelden, mooi in beeld op kerkTV.

Templates, variabelen en layouts

KerkBeamer is gemaakt voor Nederlandse kerken. Wij hebben gekeken naar veel verschillende kerken, hun dienstopbouw en de manier waarop mediateams presentaties maken. De wensen en handige functionaliteiten om nog sneller te kunnen werken, hebben we verwerkt in KerkBeamer. Dit heeft geresulteerd in onder andere het gebruik van templates, variabelen en layouts. Hierdoor heb je in enkele kliks al een presentatie staan. Voeg liederen, bijbelteksten en andere onderdelen toe en klaar ben je 😀

Templates: standaard onderdelen

Kerkdiensten bestaan vaak uit een vast stramien aan onderdelen. In KerkBeamer kun je templates aanmaken. Hiermee staat je presentatie al voor 70% klaar, nog voordat je begint met voorbereiden.

Variabelen: snel en flexibel

Door gebruik te maken van variabelen kun je teksten, zoals de naam van de voorganger, snel vullen of dia's onder bepaalde voorwaarden wel of niet laten verschijnen in je presentatie.

Layouts: opmaak van je presentaties

In een layout wordt de vormgeving van presentaties bepaald. Templatedia’s, liederen, bijbelteksten etc., alles wordt automatisch in de juiste vormgeving weergegeven.