Sjablonen

Maak een eigen bibliotheek met alle onderdelen die je in een kerkdienst wilt kunnen gebruiken. Maak een eigen sjabloon of gebruik één van onze volledig ingerichte voorbeeldsjablonen.

Creëer onderdelen als liederen, bijbelteksten en andere onderdelen die je veel gebruikt. Maar zet ook alvast onderdelen klaar voor bijvoorbeeld avondmaal. Zo weet je zeker dat de juiste vormgeving gebruikt wordt en kunnen jij en je teamleden snel een presentatie voorbereiden.

Bepaal kleuren, lettertypen en andere huisstijl-elementen in de kerkstijl en stel variabelen en voorwaarden in om het maken van een kerkpresentatie gemakkelijk en snel te laten verlopen. Per onderdeel kun je de opmaak eenvoudig aanpassen in de bewerkpop-up.

Shape Image
Shape Image
Shape Image
Shape Image

Standaard liturgie

Stel in een sjabloon een standaard liturgie samen. Hierin plaats je onderdelen uit het sjabloon, die altijd of vaak voorkomen in een kerkdienst. Bij het aanmaken van een nieuwe presentatie worden deze onderdelen standaard geladen. Zo heb je binnen enkele klikken al meer dan 60% van de presentatie klaarstaan.

Variabelen en voorwaarden

Door variabelen en voorwaarden in te stellen maak je een presentatie snel persoonlijk. Maak bijvoorbeeld de variabele 'voorganger' aan en verwerk deze in een onderdeel uit het sjabloon. Bij het aanmaken van een nieuwe presentatie voer je de naam van de voorganger in, waarna deze automatisch op de juiste plek wordt toegevoegd.

Door gebruik te maken van voorwaarden kun je onderdelen, blokken of lagen, wel of niet tonen, op basis van een bepaalde waarde. Zo kun je een onderdeel bijvoorbeeld alleen weergaven als de voorwaarde 'kindmoment' op 'Ja' staat.

Onderdelen, dia's, blokken en lagen

Door de uitgebreide structuur heb je met KerkBeamer een krachtige tool in handen om uitgebreide presentaties te maken.
Door het intuïtieve design beheer je onderdelen, dia's, blokken en lagen gemakkelijk in een sjabloon.

Onderdelen

Onderdelen maak je aan in een sjabloon. Bijvoorbeeld: lied, bijbeltekst, wet, gebed etc. Maar ook onderdelen voor bijvoorbeeld het avondmaal of de doop zet je alvast klaar.

Dia's

Een onderdeel bestaat vaak uit meerdere dia's. Zo heeft een lied of een bijbeltekst vaak meerdere verzen, die automatisch verdeeld worden over het aantal dia's dat nodig is.

Blokken

Onderdelen vul je via de bewerkpop-up met blokken, die je kunt vullen met inhoud uit de database. Beschikbare blokken: lied, eigen lied, bijbeltekst, titel, tekst, afbeelding, video, liturgie en PowerPoint.

Lagen

Een blok kan uit meerdere lagen bestaan. Zo heeft een lied heeft een titel, tekstvlak en notenbalken. Elke laag kun je bewerken en naar wens opmaken.

Probeer KerkBeamer 4 weken gratis

Ervaar zelf de voordelen van KerkBeamer in jouw kerk

  • 4 weken gratis proberen
  • Incl. alle functionaliteiten
  • Volledige ondersteuning
  • Je zit nergens aan vast