s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Lied licenties

KerkBeamer / Lied licenties

Lied- en liedbundel licenties voor de beamer in kerken

Door de jaren heen zijn er veel kerkelijke liederen geschreven. We zijn deze schrijvers, componisten en dichters (samengevat “auteurs”) dankbaar voor het gigantische aanbod aan liederen. Net zoals iedereen willen deze mensen betaald worden voor hun werk. Zo kunnen er ook in de toekomst nieuwe liederen geschreven worden. Daarom zijn er voor bijvoorbeeld het beamen van liederen licenties nodig. Via de licenties worden auteursrechten afgedicht en zorg je ervoor dat auteurs betaald worden.

Op deze pagina vind je alle licentie-informatie over het gebruik van liederen op de beamer, bijvoorbeeld via KerkBeamer.

Licenties voor het streamen van diensten op internet laten we hier achterwege. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

3 belangrijke partijen

Auteurs brengen hun liederen vaak onder bij partijen die de liederen en auteursrechten voor hun regelen. Zij vertegenwoordigen de auteurs en zorgen ervoor dat liederen toegankelijk zijn en dat iedere auteur de juiste vergoeding krijgt voor zijn of haar werk.

In Nederland zijn er een drietal partijen die auteurs vertegenwoordigen:

* CCLI
* KokBoekencentrum
* Royal Jongbloed

Bundels en artiesten/bands per vertegenwoordiger

Elke vertegenwoordiger beheert één of meerdere bundels of artiesten/bands. Gebruik je liederen uit een bundel of van een artiest/band op de beamer? Dan ben je verplicht om een licentie van de betreffende vertegenwoordiger af te nemen. Daarna mogen de liederen uit die bundel of van de artiest/band op de beamer gebruikt worden. Het is dus van groot belang dat je als kerk de juiste licenties hebt. Soms zijn dit ook combinaties van licenties. Zo heb je voor bijvoorbeeld het Gereformeerd Kerkboek 2017 een licentie van Royal Jongbloed en CCLI nodig. Onderstaande bundels zijn, met de juiste licenties, in KerkBeamer beschikbaar.

CCLI

*  De Nieuwe Psalmberijming
*  Evangelische Liedbundel
*  Gereformeerd Kerkboek 2017
*  Hemelhoog (i.c.m. KBC)
*  Johannes de Heer 2004
*  Levensliederen
*  Liederen voor de Gemeentezang
*  Liederen van het Leger des Heils
*  Op Toonhoogte (i.c.m. KBC)
*  Opwekking
*  Opwekking Kids
*  Opwekking Tieners
*  Psalmen voor Nu
*  Sela
*  Weerklank (i.c.m. KBC)

KokBoekencentrum

*  Hemelhoog (i.c.m. CCLI)
*  Liedboek voor de Kerken 1973
*  Liedboek 2013
*  Op Toonhoogte (i.c.m. CCLI)
*  Weerklank (i.c.m. CCLI)

Royal Jongbloed

*  Gereformeerd Kerkboek 2017

Rechtenvrij

*  12 Enige Gezangen
*  Gereformeerd Kerkboek 2006
*  Psalmen 1773

Licenties aanvragen

Nu je weet welke bundels en artiesten/bands jullie gebruiken, kun je de juiste licenties aanvragen. Hieronder vind je de directe links naar de aanvraagpagina’s van de betreffende vertegenwoordigers. Heb je al een licentie? Lees hier waar je de licentiecodes terugvindt.

Wij kunnen de licenties helaas niet voor je regelen omdat deze per kerk verschillend zijn. De kosten voor de licenties zijn ook niet inbegrepen in de tarieven van KerkBeamer.

De op deze pagina opgenomen informatie geldt alleen voor het beamen van liederen. Wanneer je als kerk bijvoorbeeld ook nog uitzendt op internet of live muziek maakt in diensten, dan zijn er aanvullende licenties nodig. Meer informatie daarover vind je op de website onlinekerkdiensten.nl.