s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Bediening van camera’s en KerkTV

KerkBeamer / Bediening van camera’s en KerkTV

Nieuw: bediening van camera’s en KerkTV

Covid-19 heeft de kerkwereld flink veranderd. Kerken moesten ineens volledig over op het online uitzenden van kerkdiensten. Het aantal mensen dat naar de kerk kan is niet wat we gewend zijn. Dit betekent dat veel mensen de kerkdiensten online volgen. Hoe bied je een goede ervaring voor zowel offline als online kerkbezoekers?

Maak kennis met bediening van camera’s/videomixers en uitzenden naar beamers en KerkTV via KerkBeamer.

Bediening van camera’s en KerkTV vanuit KerkBeamer

1,5 meter afstand houden is het nieuwe normaal, ook in de kerk. Hierdoor kan niet iedereen te gelijk naar de erediensten. Kerkdiensten zullen daarom gevolgd worden door twee groepen mensen: een aantal in de kerk en de rest via online uitzendingen, zoals KerkTV. Je wilt dat liederen, bijbelteksten en presentaties voor beide groepen goed te volgen zijn. Wij bieden een nieuwe en innovatieve manier om beide groepen van de juiste informatie te voorzien. Je kunt camera’s en de videomixer bedienen vanuit KerkBeamer, zodat je uitstekende controle hebt over hoe je camerabeelden en de beamerpresentatie optimaal weergeeft op de beamer en KerkTV.

Bediening van camera’s

IP PTZ-camera’s kunnen gekoppeld worden aan KerkBeamer. Doordat ze in een netwerk hangen kunnen wij ze softwarematig oppikken en vervolgens aansturen vanuit KerkBeamer. Ook videomixers zijn via internet te koppelen aan KerkBeamer.

Via een extra kolom in KerkBeamer kies je wat camera’s vastleggen, stel je cameraposities in en bepaal je wat je aan camerabeelden uitzendt naar KerkTV.

De presentaties van KerkBeamer vormen de basis voor de camerabediening en uitzendingen naar KerkTV. Daarom is een account bij KerkBeamer nodig om de op deze pagina genoemde functies te kunnen gebruiken. De extra functionaliteiten voegen wij toe zonder hiervoor een meerprijs te vragen. Als kerk heb je natuurlijk wel zelf de apparatuur, zoals camera’s nodig en een abonnement op KerkTV van bijvoorbeeld Kerkdienstgemist.

Dienstonderdelen koppelen aan camera presets

Wanneer je een goede dienst in de kerk wilt draaien en ook op KerkTV een mooie uitzending wilt verzorgen dan zijn daar vaak meer dan twee mensen uit het mediateam voor nodig. Wij bieden 1-mansbediening. Eén persoon is in staat om de beamerpresentatie, het camerawerk en de uitzending naar KerkTV te verzorgen.

Dit maken we mogelijk doordat template- en dienstonderdelen in KerkBeamer, zoals het zingen, de schriftlezing, preek etc., te koppelen zijn aan cameraposities en weergaven. Wanneer je in KerkBeamer naar een volgend onderdeel gaat zal de camera automatisch overschakelen naar de juiste preset. Op KerkTV wordt direct en automatisch geschakeld naar de juiste weergave. Zo heb je weinig tot geen omkijken naar de camerabeelden en hoef je alleen maar te focussen op de presentatie. Natuurlijk kun je overschakelen naar handmatige bediening als dat gewenst is. Bijvoorbeeld bij een speciaal moment of een uitgebreidere dienst.

Combineer camerabeelden met de beamerpresentatie

Kerkpresentaties zijn in veel KerkTV-uitzendingen ondergeschikt. Vaak wordt de camera op de beamer gericht (met een slechte kwaliteit weergave tot gevolg) of presentaties worden volledig weggelaten. Doordat KerkBeamer gekoppeld is aan de videomixer kunnen we softwarematig veel meer bieden. Zo heb je de keuze uit een groot aantal weergave mogelijkheden. Per onderdeel in KerkBeamer stel je de weergave in. Sommige zul je kennen, zoals beeld-in-beeld (picture-in-picture). Maar bijvoorbeeld de ondertiteling is voor veel kerken nieuw. Met beeld-over-beeld krijg je het voor elkaar om bijvoorbeeld de muziekgroep in beeld te houden, terwijl je ook de liedtekst in beeld brengt. En dit alles terwijl de beamer de volledige liedtekst laat zien.

Een ander mooi voorbeeld: beeld-naast-beeld. Zelfs de duurste videomixers hebben er moeite mee. Dat is jammer want dit is juist een hele mooie weergave om bijvoorbeeld een tekst of presentatie in beeld te hebben terwijl de voorganger ook in beeld is. In KerkBeamer is dit een standaard optie.

Interesse? Meld je aan!

Denk je dat dit voor jouw mediateam of kerk een uitkomst is? Meld je dan aan via onderstaand formulier.    Heb je onze themawebsite over online kerkdiensten al gezien?

    Op deze website geven we je alle handvatten die je nodig hebt. Van techniek tot tips & tricks voor een soepele bediening.

    Chat met Matthias
    Heb je een vraag?
    Hi! Heb je een vraag over de bediening van camera's en KerkTV? Wij beantwoorden je vraag graag!