fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Over KerkBeamer

KerkBeamer / Over KerkBeamer

Over KerkBeamer

KerkBeamer, wat is dat nu eigenlijk en wie zitten erachter? Op deze website kun je een heleboel functionaliteiten vinden, maar we vertellen je ook graag wat meer over onze achtergrond.

Wat is KerkBeamer?

KerkBeamer is een totaaloplossing voor mediateams in Nederlandse kerken. Als we nog leefden in de tijd van fysieke softwareboxen, die je bij de Kijkshop en Dixons kon kopen, zouden we dit erop gezet hebben: Presentatiesoftware voor mediateams in kerken. Maak kerkpresentaties, speel ze af op de beamers, bedien camera’s en zend uit naar kerkTV. Kort samengevat is dat KerkBeamer.

KerkBeamer bestaat uit een zogeheten webbased omgeving, waar je online kerkpresentaties voorbereid, compleet met liederen, bijbelteksten en alle andere onderdelen die bij een dienst horen. Via de software op de presentatiePC speel je de presentatie af op de beamers in de kerk, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld PowerPoint (maar dan met veel meer opties uiteraard 😉).

Door de opkomst van online kerkdiensten hebben we van KerkBeamer een echte totaaloplossing gemaakt. Vanuit KerkBeamer bedien je sinds de zomer van 2020 ook je camera’s en videomixer in de kerk. Je koppelt cameraposities en weergaven, zoals ondertiteling en tekst over beeld, aan onderdelen en bedient zo (automatisch) de beamers en kerkTV tegelijk.

Maak kennis met Matthias en Michiel

De mensen achter KerkBeamer: Matthias Sander en Michiel Pouwels. In 2017 zijn wij samen gestart met de ontwikkeling van KerkBeamer.

Matthias Sander

Matthias is designer/marketeer en zag mogelijkheden om het maken van kerkpresentaties en de tool er omheen flink te vereenvoudigen en de interface van een gebruiksvriendelijker jasje te voorzien. Binnen KerkBeamer houdt Matthias zich dan ook bezig met de werking en het design van de online omgeving en de software. Daarnaast is Matthias eerste aanspreekpunt voor gebruikers, helpt hij kerken om succesvol over stappen op KerkBeamer en houdt hij zich bezig met support en marketing.

Michiel Pouwels

Michiel is developer en zag technische verbeterpunten in de werking, ten opzichte van andere presentatiepakketten. De volledige webbased (online) manier van werken, het opzetten van een grote online database met liederen en bijbelteksten, maar ook het bedienen van camera’s en videomixers komen uit zijn koker. Binnen KerkBeamer houdt Michiel zich bezig met de technische ontwikkeling. Alle innovatieve snufjes en technische uitdagingen zijn onderhevig aan de programmeerkunsten van Michiel.

Geschiedenis en toekomst: de totaaloplossing voor mediateams

Ontstaan van KerkBeamer

In 2017 zijn wij gestart met de ontwikkeling van KerkBeamer. Aan het bouwen van een dergelijk pakket begin je natuurlijk niet zo maar. Samen hadden we ruime ervaring met andere presentatiepakketten en zagen we hierin tekortkomingen. Naast de beschikbaarheid van de Nederlandse taal, ervaarden we onder andere het gemis van een geïntegreerde database en de mogelijkheid om online presentaties te kunnen maken. Hierdoor kostte het voorbereiden van presentaties (te)veel tijd.

Het idee ontstond om een beter pakket te maken. De samenwerking hadden we al eens ‘getest’ in een ander kerkelijke projecten als ondernemers werkten we ook al geruime tijd samen. Er ontstonden ideeën voor een echt goede tool, die mediateams helpt. In gemak, maar ook in tijdswinst en op die manier zelfs bijdraagt aan het vinden van extra leden voor het mediateam. KerkBeamer richt zich op Nederlandse kerken, zodat we de werkwijze en taal ook echt op de Nederlandse kerk kunnen toespitsen.

Nadat we de basis hadden neergezet, samenwerkingen waren aangegaan met uitgeverijen zoals Liedboek, CCLI en KokBoekencentrum, voor de geïntegreerde database, zijn we gestart met het bouwen van KerkBeamer. In 2018 zijn de eerste kerken aangesloten en anno 2021 is KerkBeamer een volwassen pakket geworden, waarbij we zelfs de integratie met camera’s en kerkTV hebben gerealiseerd. Meer dan 350 kerken hebben inmiddels een account en dat aantal groeit wekelijks.

Nieuwe ideeën en wensen

Is KerkBeamer af? Ja; KerkBeamer is een volwassen pakket dat door steeds meer kerken wekelijks gebruikt wordt. Nee, de kans dat we ooit echt klaar zijn is klein. Zoals alles is ook de kerk aan veranderingen onderhevig. De coronacrisis is daar een goed voorbeeld van.

Wij blijven doorontwikkelen met nieuwe functionaliteiten, die passen bij de huidige tijd en veranderingen in en rondom de kerk. En natuurlijk blijven we de werking verbeteren. Dit doen we graag samen met gebruikers. Niet voor niks bedenken we wekelijks nieuwe ideeën of krijgen we wensen en ideeën door, die we allemaal nauwkeurig bekijken en waar mogelijk implementeren.

Zo werken we dagelijks, met uitzicht over Apeldoorn, aan KerkBeamer en maken we van KerkBeamer het beste pakket voor mediateams. Doe je mee?