fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

KerkBeamer / Algemeen  / Zingen in de kerk weer toegestaan

Zingen in de kerk weer toegestaan

Zachtjes zingen, het mag vanaf zondag (6 juni) weer! Dat heeft de koepelorganisatie van kerken (CIO) deze week afgesproken met minister Grapperhaus. Voor het zingen wordt aangehouden dat zingen ingetogen is toegestaan, op praatniveau en het liefst bij een beperkt aantal liederen. Deze adviezen passen bij de situatie “Ernstig” in de routekaart voor kerken. De verwachting is dat de adviezen per 30 juni verruimd worden, wanneer we overstappen naar “Zorgelijk”.

Naast het zacht zingen is het toegestaan om, inplaats van 30, 60 mensen in de kerk te ontvangen. De anderhalve meter, het reserveren van plekken en aan het dragen van mondkapjes bij het in- en uitgaan van de kerk, zal naar verwachting worden vastgehouden door veel kerken.

Met de dalende coronacijfers en de steeds ruimer wordende maatregelen gaan we richting een nieuwe situatie. In deze situatie komen mensen weer naar de kerk, maar kijken ook nog steeds veel kerkgangers online mee. Zorg dat je als mediateam op tijd klaar bent om beide groepen te bedienen. Bedenk wat men in de kerk te zien krijgt en wat je thuis wilt weergeven. Met de extra uitgang van KerkBeamer kun je gemakkelijk beide groepen van eigen dia’s en opmaak voorzien, terwijl de bediening eenvoudig blijft. Informeer naar de mogelijkheden!