fbpx
s
About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text ofering thetonat sunrising printing and typesetting industry seo is partysipati carma. Lorem Ipsum is simply dummy,
Follow Us

Blog

KerkBeamer / Artikelen  / Zo ziet het nieuwe normaal eruit voor kerken

Zo ziet het nieuwe normaal eruit voor kerken

Het coronavirus heeft de wereld veranderd. Natuurlijk moesten we ons op korte termijn aanpassen, maar dat heeft gevolgen voor de lange termijn. We zijn gewend geraakt aan thuiswerken, videobellen en online kerkdiensten kijken. Een vaccin brengt ons straks hopelijk weer terug naar de ‘normale’ wereld. Maar gaan we wel weer helemaal terug naar de wereld van 2019? Wij denken van niet. Ook kerken zullen moeten wennen aan het nieuwe normaal.

👉🏼 De huidige situatie
Hoe gaat het nieuwe normaal eruit zien voor kerken? Om dit te ontdekken is goed om eerst de huidige situatie te schetsen: we mogen met een beperkt aantal personen in de kerk aanwezig zijn, zingen niet en kijken online mee vanuit huis. Hierdoor hebben mediateams een nog belangrijkere rol gekregen in de kerk. Waar voorheen vooral de beamers in de kerk belangrijk waren en KerkTV bijzaak was, is dat nu volledig omgedraaid. De online uitzendingen zijn van groot belang geworden in de beleving en verbondenheid met de kerk. Mediateams hebben halsoverkop KerkTV-installaties laten aanleggen en hebben hun teams uitgebreid tot wel 6 man per dienst. Het gevolg; de kwaliteit van online kerkdiensten is omhoog geschoten en daar zijn wij met z’n allen gewend aan geraakt.

👉🏼 Zo ziet het nieuwe normaal eruit
Wat betekent dit voor straks, als we weer met meer naar de kerk mogen? Gaan we dan weer terug naar de focus op de beamers en wordt KerkTV weer bijzaak? Nee, het nieuwe normaal in de kerk is een mix van fysieke en online kerkdiensten, waar zowel de presentatie in de kerk als KerkTV een belangrijke rol spelen in de beleving van kerkdiensten. Meer dan voorheen zullen mensen thuis diensten blijven volgen. Keek voorheen maar 20% van de kerkleden online mee, onze verwachting is dat dit, na corona, 50% van de kerkleden per dienst is. We zijn nu eenmaal gewend geraakt aan het thuis meekijken en de hoge kwaliteit ervan.

👉🏼 Wat betekent het nieuwe normaal voor mediateams?
Dit betekent iets voor mediateams. Nu kun je de beamer wat minder aandacht geven… als we weer massaal naar de kerk gaan dan kan dat niet meer. Tegelijkertijd kun je de aandacht op KerkTV niet laten verslappen. Als mediateam zul je daar een nieuwe werkwijze voor moeten bedenken. De druk op het mediateam kan niet zo hoog blijven als nu het geval is. Constant 2 tot wel 6 man per dienst is teveel en gaat op termijn vrijwilligers kosten, wat de druk alleen maar doet toenemen. 1 keer per zes weken aan de beurt zijn vindt iedereen prima. Elke week of elke twee weken niet. Dit kun je oplossen door meer mensen toe te voegen aan je team, maar beter is het om de druk per dienst te verminderen. Bijvoorbeeld doordat 1 persoon zowel de beamers als KerkTV kan bedienen.

👉🏼 KerkBeamer helpt mediateams bij het nieuwe normaal
Al in het begin van de coronacrisis zagen we een verschuiving in de beleving van kerkdiensten. Dit werd geen tijdelijke verschuiving, maar een nieuw normaal. Daarom zijn we op zoek gegaan naar wat mediateams nodig hebben. De eerste resultaten zijn zichtbaar in intuïtieve software voor het maken en afspelen van kerkpresentaties, gecombineerd met de bediening van camera’s en videomixers. 1 persoon is met KerkBeamer in staat om zowel de beamers als de online uitzending te bedienen, terwijl de kwaliteit gegarandeerd hoog is. In 2021 gaan we daar nog een stap verder in en maken we deze functies voor elke kerk beschikbaar. Dit combineren we met nieuwe functies die het maken en afspelen nog makkelijker maken, gaan we meer opties bieden voor de opmaak, nog meer liedbundels en bijbelvertalingen toevoegen en kun je notenbalken net zo makkelijk toevoegen als tekstuele liederen. En natuurlijk delen we onze kennis en ondersteunen we jou bij de best mogelijke werkwijze voor jouw mediateam. Doe je mee?

KerkBeamer: minder voorbereidingstijd, meer opties om mooie beamerpresentaties en KerkTV-uitzendingen te maken en als mediateam heb je minder mensen (per dienst) nodig.